Punctul de colectare selectivă a deșeurilor - în pericol de desființare

Tuturor ne place să privim în jur și să vedem ordine, cu toții ne bucurăm de curățenie și de un miros plăcut în zona în care locuim. De aceea, este nevoie de contribuția fiecăruia dintre noi la această stare de lucruri.

După cum ne-am obișnuit, primăria comunei Giroc se îngrijește să mentină un standard ridicat de calitate a vieții în cadrul comunității. Una dintre măsurile importante a fost amplasarea unor pubele publice de colectare selectivă a deșeurilor, pubele care pot fi folosite gratuit de oricare dintre noi. Aruncând deșeurile sortate pe categorii, după instrucțiuni, se reduce volumul lor și crește gradul de recuperare al acestora. Este un semn de civilizație și de responsabilitate civică.

Din păcate, unele persoane - care probabil nu împărtășesc același standard de calitate a vieții - aleg să nu respecte destinația pubelelor instalate. Aceștia le folosesc pentru a arunca tot felul de deșeuri în spațiile respective - de la deșeuri menajere la deșeuri vegetale sau provenite din constructții.

Toate aceste neglijențe - mai mult sau mai puțin conștiente, provoacă mai multe consecințe. Ca și efect direct, oferă un spectacol al neglijenței și o imagine deplorabilă, completate de emanații olfactive pe măsură. De asemenea, pun Primăria în situația nedorită de a le schimba periodic locul și periclitează înțelegerea contractuală cu Retim-ul, înțelegere care ar putea fi astfel blocată sau completată pe viitor cu clauze de amendare și pedepsire a celor implicați.

Facem un apel în acest sens către conștiința tuturor și bunul simț care știm că îi caracterizează pe cei mai mulți membri ai comunei să dam dovadă de spirit civic și să protejăm comunitatea prin gesturi mici, dar importante, precum este și acesta.

Dacă respectăm cu strictețe rolul respectivelor pubele, Primăria va putea oferi în continuare acest serviciu, iar noi ne putem numi o comunitate care se respectă.

Parteneri media