Am 2 anișori și 16 operații. Sufăr de atrezie esofagiană. Te rog, salvează-mă!

Numele meu este Denis Banu, am 2 anișori și 16 operații. Sufăr de atrezie esofagiană. Te rog, salvează-mă!
Accesează acest link pentru a vedea campania: https://www.sperantapentruromania.ro/cause/denis-banu/
 
Răzvan (27 ani) și Alina (25 ani) sunt doi tineri care și-au dorit foarte mult un copil. Mare le-a fost bucuria când pe 03 August 2015 s-a născut îngerasul lor,
 
Denis. Imediat după naștere a început un adevărat calvar pentru această tânăra familie. La doar câteva ore de la naștere, Denis a fost diagnosticat cu atrezie esofagiană.
A fost transportat și operat de urgență la Timișoara la Spitalul Louis Țurcanu. Atrezia esofagiana este o malformație congenitală. În cazul acestei malformați esofagul nu este un tub continuu de la gura pana la stomac, ci este întrerupt. Asta înseamnă că, copilașul nu poate fi hrănit.
Prima operație a constat în anastomoza, adică segmentul superior a fost legat de cel inferior prin intervenție chirurgicală.
Din păcate prima anastomoză nu a ținut, s-a intervenit a doua oara chirurgical, i s-a montat o plasă, care din păcate și aceasta a ținut numai 2 săptămâni. A urmat o stenoză la esofag, s-a refăcut anastomoza care din păcate din nou s-a desfăcut, după care i s-a repus gastrostoma și faringostoma.
 
Următorul pas a fost sa se facă un transplant de colon, dar trebuia ca Denis să aibă cel puțin 10 kg și să treacă 1 an de zile de la ultima operație de anastomoză.
La un 1 an și 3 luni Denis avea 10 kg și i s-a făcut transplantul de colon. După acest transplant a început un adevărat calvar pentru acest îngeraș și o suferință pe care nu o putem descrie în cuvinte:
  • a făcut necroza la colon (nu s-a vascularizat decât jumătate);
  • a făcut puroi la stomac;
  • a făcut mediastin la inimă;
  • a luat infecție cu Klebsiella în spital.
După transplantul de colon, Denis a continuat să fie hrănit prin gastrostoma. Însa tot laptele ieșea afară prin faringostoma, pentru că stomacul din partea de jos nu comunica cu partea de sus. Din păcate s-a format o fistulă (gaură) și o parte din mâncare mergea din stomac la plămâni.
 
În urma atâtor probleme Denis a mai suportat încă 3 operații, ultima (din România) fiind pe 24 Decembrie 2016 la plămâni, aceștia fiind lipiți de alte organe, în urma problemelor cu alimentația prin gastrostoma. După ce a trecut în Timișoara prin 9 operații, părinții au căutat alternative în străinătate. În final au ajuns la începutul lunii Februarie 2017 la Universitätsmedizin der Johannes Gutenberg Kinderchirurgie (din Mainz, Germania). Aici medicii le-au dat speranță parinților că îngerașul lor se va face bine. În Germania prima dată medicii i-au lungit esofagul. După care Denis a mai suportat o operație de anastomoza care a durat 5 ore.
 
Imediat după această operație Denis a stat 2 luni de zile sedat în somn profund. După ce s-a trezit a durat 1 luna și două săptămâni să își recunoască părinții și să își poată controla corpul, încât acum este nevoie să facă kinetoterapie.
 
Suferința lui Denis nu s-a încheiat aici, în Germania Denis a mai suportat pana în acest moment încă 7 operații, printre care:
  • operație de malformație la fund;
  • și operație de reconstrucție a stomacului.

În total, până în acest moment, deși Denis nu are încă 2 anișori, deja are 16 operații.

Medicii din Germania sunt foarte optimiști că Denis va reuși să se facă bine. Urmează 3 luni de zile cruciale pentru Denis, după care la finalul lunii Septembrie există toate șansele ca Denis să se întoarcă acasă. În cele 3 luni de zile Denis va trece prin alte câteva operații, în mod special la esofag. Din păcate însă, părinții lui Denis nu mai dispun de fondurile necesare pentru a suporta toate cheltuielile din Germania pentru aceste ultime 3 luni zile. Situația lor financiară este disperată și riscă în orice moment să fie nevoiți să se întoarcă acasă chiar pe ultima sută de metri, când se ,,decide” viața îngerașului lor.
 
Suma de care au nevoie pentru a acoperi toate cheltuielile pentru cele 3 luni de zile, se ridică la 7.500 de euro.
 
Nu putem să stăm nepăsători față de o așa suferință prin care trece Denis. Nu putem să nu îl ajutăm pe acest mic îngeraș care are atât de mare nevoie de ajutorul nostru. Doar un părinte poate să înțeleagă suferința și drama prin care trec părinții lui Denis, care nu își doresc nimic mai mult pe lumea aceasta, decât copilul lor să fie sănătos.
 
Nu putem spune decât ,,Doamne ajută” și fiecare să întindem o mână de ajutor acestui îngeraș atât de greu încercat de suferință.
 
Donații se pot face în conturile bancare de mai jos, deschise la BCR, Raiffeisen Bank și Banca Transilvania.
Denumire: Asoc. Misiunea Speranța pentru România
CUI: 26044485
 
BCR (Banca Comerciala Romana)
IN LEI: RO 74 RNCB 001813 82799 00003
IN EURO: RO 04 RNCB 0018138279900002
COD SWIFT: RNCBROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad
 
Raiffeisen Bank
IN LEI: RO39 RZBR 0000 0600 1204 2338
IN EURO: RO24 RZBR 0000 0600 1218 9757
CODE SWIFT: RZBRROBU
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad
 
Banca Transilvania
IN LEI: RO18BTRLRONCRT0365344401
IN EURO: RO65BTRLEURCRT0365344401
COD SWIFT: BTRLRO22
SUCURSALA: Chisineu Cris, jud. Arad
 
Vă rugăm să specificați pentru cine faceți donația!
Numele tuturor donatorilor vor apărea pe pagina DONATORI
 
Pentru detalii suplimentare vă rugăm să ne contactați:
Telefon: 0749.402.098
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Parteneri media