Lucrările de pe Calea Martirilor merg prost

Lucrările de pe Calea Martirilor merg prost, atât ca ritm, cât şi ca organizare a şantierului. Primarul a fost în zonă şi a stat de vorbă cu oamenii care locuiesc acolo şi care sunt foarte supăraţi. Ei înţeleg că se execută lucrări care presupun deranj şi mizerie, dar vor căi de acces de pe şosea spre case şi ... puţin respect din partea constructorului.
„Pentru şantierul de pe strada Martirilor am cuvinte de dojană pentru că sunt foarte nemulţumit de mobilizarea lor şi de modul în care au organizat şantierul. Nu s-au făcut punţi de acces la case, nu au pietruit nimic etc. Şi viteza cu care s-a avansat lucrarea acolo nu mă mulţumeşte”, spune primarul.
Edilul ar fi „mulţumit” ca muncitorii să fie capabili să acopere totul până la venirea iernii, ca să nu rămână şantierul deschis şi deranjul şi mai mare.
„Noi nu putem decât să amendăm firma şi o vom amenda. Trebuie o limită, oamenii nu sunt mulţumiţi”, avertizează primul gospodar al oraşului.
El a mai precizat că nu este adeptul amendării constructorilor de la prima abatere, pentru că scopul este acela de a finaliza obiectivele mari. Pe de altă parte, Robu crede că nu prea putem avea exigenţe „normale” la condiţiile în care se lucrează, pentru că dacă s-ar amenda firmele la primele nemulţumiri ale beneficiarului, s-ar face un mai mare rău, că ar intra în faliment respectivele societăţi, iar municipalitatea s-ar alege cu pierderi, pentru că nu se mai pot recupera nici penalităţile.
Circulaţia pe Calea Martirilor din Timişoara a fost întreruptă pentru că au început lucrările de lărgire la 4 benzi, la suprafaţă, până la frontiera cu comuna Giroc.
Stau la dispoziţie trasee ocolitoare, nu sunt la nivelul Căii Martirilor, dar sunt foarte utile. Dinspre Giroc spre oraş, de pe şoseaua de delimitare între cele două localităţi se face la dreapta, apoi stânga pe strada Gospodarilor, care e paralelă cu Calea Martirilor, până la Musicescu. De acolo, unii o pot lua la dreapta, alţii la stânga şi reintră pe Calea Martirilor. Pentru ieşirea spre Giroc: la intersecţia cu Musicescu fac dreapta, apoi stânga pe strada Cehov şi iarăşi stânga pe Apicultorilor, care duce spre calea Girocului.

 Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, Ziua de Vest.

Parteneri media