Concernul german Heraeus a inaugurat fabrica de la Chișoda

inaugurare haraeus chisoda

 

Comuna Giroc continuă să se dezvolte într-un ritm rapid, iar aici nu ne referim doar la dezvoltarea imobiliară, de exemplu, ci și la cea economică. Prin oportunitățile pe care le oferă, Girocul a devenit un punct de atracție pentru investitori din diferite domenii. Pe raza celor două localități care alcătuiesc unitatea administrativ – teritorială, Giroc și Chișoda, s-au înființat numeroase firme, care oferă locuri de muncă nu doar localnicilor, ci și timișorenilor.

Cea mai recentă investiție în comuna Giroc este cea a concernului german Heraeus, care și-a inaugurat joi, 15 octombrie, în parcul industrial Incontro, noua fabrică.

Heraeus, competitor de top pe piața economică mondială

La eveniment au participat președintele Heraeus Electronics, Frank Stietz, alți reprezentanți ai companiei, dar și autorități locale precum prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, primarul localității Giroc, Iosif-Ionel Toma, consulul Germaniei la Timișoara, Rolf Maruhn. De asemenea, au mai fost prezenți peste 150 de invitați. Aceștia au fost întâmpinați cu gustări și băuturi, iar programul muzical a fost asigurat de formația „Timișoara Big Band”. În plus, atmosfera a fost întreținută cu dansuri populare din Banat, avându-i ca protagoniști pe o parte dintre componenții Ansamblului „Ghiocelul” din Giroc.

Concernul tehnologic Heraeus, cu sediul în Hanau (Germania), a fost fondat în 1851, fiind astăzi una dintre cele mai mari întreprinderi familiale la nivel global. Heraeus a obținut pe durata exercițiului financiar 2014 o cifră de afaceri de 3,4 miliarde euro și o cifră de afaceri din comerțul cu metale prețioase de aproximativ 12,2 miliarde de euro. Cei 12.600 de angajați și peste o sută de locații în 38 de țări propulsează Heraeus într-o poziție de top la nivel global.

„Aici, în comuna Giroc, am găsit mediul optim”

În noua locație de la Chișoda se produc, încă de la începutul anului, paste de lipit, pulberi metalice și alte materiale de contact, în special pentru furnizorii industriei auto. Producția de pulbere pentru pastă de lipit este singura, la nivel mondial, automatizată în proporție de 100%.

Momentan în cadrul noii fabrici sunt angajate aproximativ 100 de persoane, dar reprezentanții companiei afirmă că intenționează crearea altor 150 de noi locuri de muncă, odată cu extinderea activității de producție din următoarea perioadă. Mai exact, anul viitor suprafața totală de producție va fi de 11.200 metri pătrați. Tot atunci se va demara și producția de Direct Cooper Bondings (DCB), o combinație de oxid de aluminiu-ceramic acoperit de un strat de cupru. Aceste substraturi metalo-chimice sunt utilizate în industria de automobile și a electronicii de putere. „Dintr-o farmacie situată în orașul german Hanau, a devenit azi o firmă care activează la nivel global, în 38 de țări, și având în jur de 12.500 de angajați. Firma oferă componente și sisteme de materiale din multiple ramuri industriale, de exemplu pentru industria furnizoare de automobile, dar și pentru siderurgie, industria chimică sau fotovoltaică.

Aici, în comuna Giroc, am găsit mediul optim. Există forță de muncă foarte calificată, o infrastructură bună și ne găsim în imediata apropiere a unui cerc de clienți foarte important, furnizorii de automobile care produc aici în România și în Ungaria. Plănuim ca pe lângă cei o sută de colegi care lucrează aici în momentul de față, să mai angajăm alte 150 de persoane”, a afirmat Frank Stietz, președintele Heraeus Electronics, cu prilejul inaugurării.

Majoritatea angajaților au fost pregătiți în afara țării, dar reprezentanții companiei afirmă, totodată, că Timișoara oferă specialiști buni în aceste domenii.

„Noi am început angajările la începutul lui 2013, acum avem deja o sută de angajați. (...) Timișoara, ca și centru universitar, oferă foarte buni specialiști. Lucrăm împreună cu universitatea de aici și avem și personal foarte calificat. Noi școlarizăm personalul intern. Pentru a porni producția am avut un training de un an, în Germania și Franța. Jumătate din efectiv a fost pregătit atât în Germania cât și în Franța”, a adăugat Samuel Cireș, administratorul Heraeus România.

„Vor lucra foarte mulți tineri aici”

Reprezentanții Primăriei Giroc afirmă că deschiderea unei noi fabrici este o confirmare a faptului că în comună sunt asigurate condițiile necesare pentru noi investiții. „E o industrie nouă pentru noi, pentru că în alte țări ea este prezentă. Este ceva nou și necesar pentru România. Au venit datorită așezării geografice și datorită condițiilor pe care noi le oferim dezvoltatorilor. Domnul Samuel Cireș (n.red.administratorul Heraeus România), a spus să nu fim cumva amendați pentru viteza cu care s-au acordat certificatele de urbanism și autorizațiile de construire. Chiar suntem bine puși la punct în acest domeniu, iar celor de afară le place acest lucru, să nu fie amânați și condiționați. (...) Vor lucra foarte mulți tineri aici, tineri care până acum își căutau locuri de muncă. Haereus este încă o confirmare a faptului că oferim în comuna noastră condiții-cadru atractive pentru companii internaționale. Suntem mândri de prezența unei societăți cu cerințe ridicate privind calitatea angajaților, serviciilor și a serviciilor locale”, a declarat Iosif-Ionel Toma, primarul comunei Giroc. După încheierea discursurilor de inaugurare, invitații au putut participa la un tur de prezentare a fabricii.

Articol preluat de pe site-ul partenerului nostru media, www.ziarultimisoara.ro

Poate va intereseaza:

Semn: primar Toma Giroc, investitie germana, Heraeus, investitii Giroc, fabrica Giroc

Parteneri media